Kas mano kelioninėje kuprinėje + programėlės, kurios pravers kelionėje.

by - 12:17


                       



Sėdžiu, geriu arbatą, klausausi muzikos ir rašau Jums! Savo nuostabiems skaitytojams!

Jau labai greit vyksiu į 17-kos dienų kelionę, per kurią aplankysiu Vokietiją, romantiškąją Prancūziją, spalvingąją Portugaliją, judrią Ispaniją ir aromatingąjį Maroką. Labai nekantrauju, apie kelionės nuotykius, skonius ir visą kitą, tikrai galėsite perskaityti čia- mano bloge.

Prieš kelionę visi susiduriame su bagažo klausimais. Tad šiame įraše parodysiu, kas mano kuprinėje ir pasidalinsiu keletą patarimų - telefono programėlių, kurias radau pati, visai atsitiktinai internete. Išbandžiau ir jos man labai patiko, bei padėjo.



1. Dokumentai (pasas, gimimo liudijimas, mokinio pažymėjimas), pinigai.

2. Kaipgi be mobiliojo telefono.

3. Fotoaparatas. Siūlau į kelionę nesivežti tų didelių ,,milžinų''. Pati turiu OLYMPUS PEN 7. Nedidelis, labai patogus kelionėms ir puikiai fotografuoja + naudojant bluetooth, nuotraukos akimirksniu susikelia į telefoną.

4. Power bank. Tikras kelionių gelbėtojas!

5. Ausinės. Muzika yra nusiraminimas, pralinksminimas. Visur ir visada!

6. Gera knyga. Šios kelionės mano pasirinkimas Oscar Wilde ,, Doriano Grėjaus Portretas''.

7. Eskizų knygutė, bei pieštukai. Gamtos kadrus, portretus, aš įamžinu netik fotoaparatu ir telefonu.

8. Instax mini fotoaparatas. Nuotraukos vos per porą minučių.

9. ,,Compeed'' pleistrai.Visada turiu savo rankinėje ar kuprinėje.

10. Akiniai nuo saulės.

11. Su manimi visada keliauja ,,Pharmacer'' kremas nuo saulės, ,,Avon'' aliejukas plaukams ir rankų kremas ,,Hej".

12. Antibakterinis skystis rankoms. Puikiai praverčia, kai negalite nusiplauti rankų.

13. Selfie lazda. Tikrai nebūtinas dalykas, tačiau jei turite kodėl gi nepasiėmus.

14. Užkandžiai, kad kelionė neprailgtu.


KOSMETINĖ



15. Gumelės plaukams.

16. Antakių želė ir teptukas.

17. Maskuoklis.

18. ,,MYLI'' blakstienų serumas.

19. ,,Hej'' lūpų balzamas.

20. Lietuvos dizainerės pakabukas ,,Kamane''.



Programėlės, kurios padės ruošiantis kelionei ir jau būnant joje.


PACKPOINT


Yra 2 keliautojų tipai. Vieni iš jų lagaminą susideda jau prieš savaitę, apgalvoja kiekvieną smulkmenėlę ir nieko nepamiršta. Tačiau ši programėlė - visai ne jiems, mat antrasis tipas žmonių, deja, yra visiškai priešingas. Lagaminas kraunamas likus kelioms valandoms iki kelionės, o pusė reikalingų daiktų taip ir pasilieka namuose.


„PackPoint“ pagal Jūsų kelionės šalį, tipą, oro sąlygas ir kelionės trukmę sudaro būtiniausių daiktų ir drabužių sąrašą. Sudarytą sąrašą galima koreguoti pagal poreikius: pridėti jūsų nuomone trūkstamus reikmenis, ištrinti nereikalingus ir varnele pažymėti jau įsidėtus. Lagamino pakavimas užtruks kur kas greičiau ir jo turinys bus kur kas vertingesnis.



POCKET


Šioje programėlėje galite saugoti visas jums reikiamas straipsnių, vaizdo įrašų ar bet kokių reikalingų skaitinių nuorodas. Straipsnius galėsite atsidaryti bet kada, nenaudodami interneto ryšio ir prisijungti per bet kokį Jums patogų įrenginį. Negana to, į programėlę galite susikelti visą kelionei reikalingą informaciją: rezervacijas, bilietus, restoranų rekomendacijas ar informaciją apie lankytinas vietas. Puiki išeitis keliaujant ir nenorint pasimesti tarp informacijos ar nenorint lagamino užpildyti žurnalais ir knygomis.



XE Currency


Puiki pagalba nepersistengti su lauktuvėmis nežinant valiutų kursų. Taip pat keliaujant per kelias valstybes vienos kelionės metu, valiutos ima maišytis, todėl nevarkite daugindami ir dalindami skaičiuotuvu, o tiesiog įveskite užsienio šalies valiutą ir matykite piniginę išraišką eurais ar kita reikiama valiuta.



WiFi Map


Užsienyje interneto kainos labai didelės, todėl labai patogu, kai galime naudotis nemokamu WiFi. Naudodamiesi „WiFi Map“ programėlės žemėlapiu galėsite greitai ir nemokamai rasti artimiausią prieigą prie interneto. Programėlė turi net 100 milijonų "WiFi" taškų visame pasaulyje. Parsisiųskite žemėlapius, tikrinkite interneto greitį, gaukite slaptažodžius ir patarimus.



BringFido


Keliaujate su savo augintiniu? Nuostabi programėlė (išsivysčiusioms šiame sektoriuje šalims), kuri leis jums rasti parkus, kuriuose galima pavedžioti augintinius. Padės rasti kavines ar viešbučius, kuriuose augintiniai yra laukiami.



SitOrSquat


Kartais gamta motulė prispaudžia pačiu netinkamiausiu metu, o ypač keliaujant ir nepažįstant vietovės tai tampa tikra problema. „SitOrSquat“ yra programėlė padėsianti surasti artimiausiai esantį tualetą, kurie yra skirstomi į gerus -„sit“ ir į prastesnės išvaizdos „squat“. Tualetai yra vertinami kitų lankytojų, galite pasižiūrėti atsiliepimus, nuotraukas ir išsirinkti sau maloniausią aplinką.



Iki susimatymo:)


PANAŠŪS ĮRAŠAI:

2 komentarai (-ų)