Day in Latvia

by - 13:23


Sveiki! Kaip ir matėte instagrame ir snapchate (jei ne, būtinai pasekite, snapchat- vasariux1, instagram- vasariekup), neseniai buvau išvykus į Latviją pailsėti. Tad šiame įraše norėčiau pasidalinti savo įspūdžiais ir kelionės nuotykiais. Tikiuosi tokio pobūdžio blogo įrašas Jums patiks ir linkiu gero skaitymo:)

Mano kelionė prasidėjo ankstų rytą, šeštą valandą. Geromis nuotaikomis patraukėme Latvijos link. Kelis kartus užsukome į parduotuvę, kepyklėlę. Pirmoji stotelė buvo Latvijos miškai, kuriuose uogavome mėlynes. Pavargę ,bet pririnkę daug uogų, keliavome į Engurę, kurioje norėjome aplankyti garsųjį Engurės ežerą ir pamatyti mėlynąsias karves, laukinius arklius ir pasivaikščioti orchidėjų taku.

 Engurės ežeras įkurtas 1998 metais. Lankantis čia galima pamatyti beveik visas Latvijoje rastas migruojančių paukščių rūšis, retas ir jau nykstančias paukščių rūšis, pavyzdžiui: visam pasaulyje esanti raudonajam sąraše griežlė, apuokas, mažasis švygžda, baltauodegis erelis, remeza, baltasis garnys ir kt.  Čia yra keli pėsčiųjų takai - Laučiupytės takas į Apšuciemį, Plientsiemo takai, Vantsupės ir Engurės takas į Engurę ir Orchidėjų takas. Gamtos parke prie ežero ganosi daugiau nei 30 galvijų - kalninės karvės, šarlotės ir pilkosios alpių karvės, o taip pat raitinių arklių veislės žirgai. O Mersrago pakrančių pievose ganosi mėlynosios Latvijos karvės. Mėlynoji Latvijos karvė - yra labai reta veislė, iš tiesų, ši veislė ant išnykimo ribos.

 Pasiekę ežerą, buvome maloniai nustebę. Tokio gamtos grožio dar niekur nebuvome matę. Tad keletas nuotraukų:

Gaila ,kad neišėjo nufotografuoti karvių ,nes jos buvo gan toli ir sunkiai buvo įžiūrimos.Veliau nusprendėme eiti orchidėjų taku. Ir taip ten buvo kelios orchidėjų rūšys, kurias mes ir pamatėme.

Pasigrožėję vaizdais ir pilni gerų emocijų patraukėme atgal į Engurę, kur vyko miestelio šventė. Apsilankėme. Vėliau nuvykome į kempingą, prie pat jūros. Čia nakvojome, maudėmės ir ilsėjomės.

,

Kitą dieną  išsimaudėme ir išvažiavome namo.

Šios kelionės niekada neužmiršiu. Ji liks pačiu nuostabiausiu  prisiminimu:)

Ačiū ,kad skaitėte.

Iki:)

PANAŠŪS ĮRAŠAI:

1 komentarai (-ų)

  1. Very cool photos! (Unfortunately couldn't understand anything from the text tho bc of language barrier.)

    AtsakytiPanaikinti