Travel to Italy

by - 13:00


Sveiki:) Kaip ir matėte instagrame (vasariekup)  ,bei snapchate (vasariux1) buvau išvykusi atostogų į Italiją. Kadangi sulaukiau daug prašymų papasakoti ką veikiau, nusprendžiau apie viską parašyti čia:) Tad linkiu gero skaitymo ir žiūrėjimo.

1 diena. Anksti ryte išvykome iš Lietuvos. Kelionė per Lenkiją, Čekiją. Nakvynė viešbutyje Čekijoje.

2 diena. Vykstame į Insbruką, kalnais apsuptą Tirolio regiono sostinę, įsikūrusią Ino upės slėnyje. Insbrukas iš kitų Austrijos miestų išsiskiria namais, kurie išpuošti daugybe erkerių. Eskursijos metu aplakėme ,,Auksinį stogelį'', Šv. Jokūbo katedrą, imperatoriškuosius rūmus. Pasivaikščiojome senamiesčio gatvelėmis. Tęsiame kelionę per Austriją, Italiją Nakvynė viešbutyje prie Brikseno.


3 diena. Dolomitų keliu vykstame pro Selos kalnų masyvą į vieną aukščiausių Italijoje Pordoi kalnų perėją (2240 m.). Keltuvu kylame į Pordoi viršūnę (2950 m.). Grožimės kraštovaizdžiu. Vėliau vykstame  prie didžiausio Italijoje Gardos ežero. . Pažintis su vaizdinga rytine ežero pakrante. Taip pat pasivaikščiojome po Malčezinės miestelį. Nakvynė Belarijoje prie Adrijos jūros.


4 diena. Būname prie jūros.Vėliau išvykstame į San Marino Respubliką. Tai mažiausiai gyventojų turinti valstybė Europoje, įsikūrusi ant vaizdingo Titano kalno. Pasivaikščiojame istorinėmis miesto gatvelėmis. 

5 diena. Važiuojame į Urbiną ir tetralizuotą vietinių sūrių ir vynų degustaciją. Taip pat vaikštome po Belarią.

6 diena. Vykstame į Umbrijos regiono sostinę Perudžą. Tai viduramžių miestas, įkurtas ant kalvos, ir galintis pasigirti dailiu senamiesčiu. Vėliau keliaujame į kitą viduramžių miestą, įtrauktą į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą- Asyžių, kuris įkurtas kalno papėdėje ir apjuostas 5km gynybine siena. Alankėme Šv. Pranciškaus baziliką, miesto aikštę, Rufino katedrą. Išvykstame į miškingais Apeninų kalnais apsuptą Gubijo miestą, kuris apstatytas terakotinėmis čerpėmis dengtais namais. Ragaujame juodųjų ir baltųjų trumų. 


7 diena. Važiuojame į Riminį mietą apsipirkti. Likusią dieną leidžiame prie jūros. Maudomės, deginamės.

8 diena. Kelionė per Italiją, Austriją. Atvykstame į Karintijos žemės sostinę- Klagenfurtą. Vaikštome po senamiestį. Aplankome drakonui skirtą fontaną, barokinę katedrą, miesto rūmus. Tęsiame kelionę per Austriją, Čekiją. Nakvynė viešbutyje Čekijoje.

9 diena. Kelionė per Čekiją, Lenkiją. Vėlai vakare grįžtame į Lietuvą.

Kelionė buvo nuostabi, turininga. Paliko daug įspūdžių bei  nuostabių prisiminimų:3


PANAŠŪS ĮRAŠAI:

2 komentarai (-ų)